duminică, 30 aprilie 2017

Paine de Naut - Gluten Free

Fiindca alimentatia mea este fara gluten si cautam sa substitui clasica paine, ca suprafata tartinabila pentru diferite pateuri raw sau pentru sandwichuri, m-am retras in bucatarie si am pus la cale cea mai buna reteta in acest sens. Nu sunt de acord cu faina fara gluten din comert , fiindca are in compozitie mult prea multe elemente , doar pentru a imita cat mai bine consistenta fainii cu gluten. Si fiindca e vorba de sanatate, pastram lucrurile simple si ne bucuram de faina naturala gluten free, provenita din hrisca, naut , orez, cocos, migdale etc.
Sunt indragostita de faina de hrisca si naut . De aici , reteta..:)

Ingrediente :

2 cani si jumatate ( cana de 250 ml)  faina de naut ( folosesc Solaris)
2 linguri tarate de psyllium
3 linguri ulei presat la rece 
4 linguri fulgi de drojdie inactiva
o lingurita bicarbonat si 2 lingurite otet de mere ( Solaris)
1,5 lingurite sare
1 lingurita pudra mix de condimente ( Solaris ) este optional
2 cani apa 
 Adaugati peste toate ingredientele bicarbonatul stins cu otet , apoi apa . Amestecati bine cu telul pana la obtinerea unei compozitii omogene, devenita usor pufoasa datorita bicarbonatului cu otet. Intr-o tava de chec , puneti hartie de copt si turnati compozitia.
Lasati la copt, la 200 de grade pentru 40 - 50 minute . Verificati stadiul de coacere cu o furculita. 
Dupa racire painea se taie usor , este foarte consistenta si gustoasa.

Fiecare masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu