Ziua Pamantului, o zi oarecare SAU o responsabilitate constienta, in fiecare zi ?

Cati dintre voi sarbatoriti Ziua Pamantului? 
Sarbatori peste sarbatori, traditii peste traditii. Chiar si azi cred ca e o "sarbatoare" pe la noi. Ca sa nu vorbim de celelalte, multe, religii...O imensa panza de paianjen sarbatoriceasca, in sistemul religios. Specia noastra e guvernata de iluzii.
De curand Pastele a lasat in urma sangele pur, lipsit de vina, al mieilor. Copiii altor fapturi. 
Zilnic existenta speciei noastre pe Pamant, e un act de violenta, de abuz, impotriva celorlalte specii(numite animale), impotriva Terrei, vehiculul ce ne poarta prin Univers. Unicul.
Nimeni nu ne cere sa zburam pe Luna, sa exploram adancurile oceanelor. Toate acestea sunt actiuni inutile. Cata vreme, singura noastra reala responsabilitate, si-anume sa avem grija de planeta, respectand-o pe ea si tot ce-i apartine, nu face parte din..noi. Nu existam iubind.
Dar sarbatorim...Sarbatorim sfinti, mantuitori ucisi cu brutalitate, pentru ca promovau iubirea, non-violenta.
Tu cum sarbatoresti Ziua Mamei Planeta? Ce faci, practic? Plantezi un copac, aduni gunoaiele aruncate in jurul tau, oferi apa si hrana unor fiinte care au nevoie de ajutorul tau, te informezi pentru a afla adevarul, meditezi asupra modului in care actiunile tale sunt pro sau contra planetei ? Sau iti hranesti mintea cu iluzii prin lacase de cult, apoi binecuvantat cu ignoranta te arunci in gratare( bucati din corpul nevinovat, abuzat si torturat al altor fiinte, la fel de inteligente ca tine, dar inzestrate cu un alt trup) si fum , lasand in urma zgomot si paduri, dealuri, pline de plastic ?
Tu cum alegi sa sarbatoresti Ziua Pamantului? In fiecare zi sau...niciodata ?
Se-aud clopotele...Trei biserici in jurul casei mele. Mi se pare sinistru. Sunetul lor, e de fapt muzica. Dar se repeta...se repeta monoton, uniform, fara mesaj, in fiecare duminica, in fiecare zi..Au devenit sageti sonore, ale ignorantei, ale amagirii.
Dincolo de clopote, e sunetul padurii, sunetul pamantului, vocea celorlalte specii care va implora sa ganditi, sa va opriti, sa actionati pacifist.
Va propun azi sa va deschideti inima, sa va educati mintea si instinctele, sa actionati etic, sa ignorati consumatorismul. Va propun azi , sa sarbatoriti Ziua Pamantului, fiindca e si ziua voastra. Va propun sa o sarbatoriti vegan! Sa va hraniti sanatos, sa ganditi, sa simtiti, sa actionati sanatos. Sa observati usurinta de a imbratisa schimbarea . O zi al unirii puterii umane in acest sens , ar insemna enorm pentru Terra. Cel mai mare dar...
Imagineaza-ti fiecare zi, in acelasi spirit!
Multumesc Planeta Mama! 💚
Recunoscatoare ...

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna , am citit cu mare interes ceea ce ai scris mai sus .....sunt intru totul de acord cu tine in privinta uciderii animalelor si a respectului pe care trebuie sa il avem pentru planeta nostra......totusi , poluarea si distrugerea planetei a venit odata cu progresul tehnologiei , chiar acest blog al tau nu ar putea exista fara curentul electric produs de ,termo hidro sau nucleare centrale si toate acestea polueaza in felul lor , si e doar un exemplu ......asadar ideea e ca , cu tehnologiei actuala , progres =civilizate=poluare.......ca sa eliminam toate sursele de poluare , ar trebui sa renuntam la toate facilitatile si sa traim precum oamenii sec 17......ai putea sa renunti la tot confortul de acum pentru a proteja planeta?....asta e intrebarea .

    RăspundețiȘtergere