Fiindca am dat startul unei perioade de 30 de zile de Sucuri Only , tot ceea ce obtin prin stoarcerea la Storcatorul cu presare la rece ( folosesc Biovita ) ,deshidratez , transform in creme , masti de corp , smoothieuri.
Asa s-a nascut tortul cu crema de pepene galben si naut, blat de ciocolata , glazura de ciocolata si cocos.
Ingrediente :
Reteta Blatului AICI
Pentru crema :
1 pepene galben
1 mango
2 linguri tarate de psyllium
sirop de curmale
Pentru glazura:
2 linguri cacao raw
2 linguri unt de arahide
sirop de curmale
apa
fulgi de cocos
Pregatiti blatul de ciocolata , din faina de naut (gluten free). Reteta AICI . Dupa racire, sfaramati blatul ( se sfarama usor , ca un biscuite moale, fraged ) , adaugati sirop ( 150 ml apa, cu 2 linguri sirop de curmale ) si amestecati pana la obtinerea unei compozitii ferme.
Intr-o tava cu fund detasabil ( eu folosesc o tava cu diametrul de 17 cm ), asezati folie de plastic si montati blatul, intinzandu-l , presandu-l cu o lingura.
Pulpa obtinuta dupa stoarcerea unui pepene galben de marime mijlocie si a unui mango , mi-a servit drept baza pentru crema.
Dar pentru a nu mai trece fructele prin procesul stoarcerii , taiati o jumatate de pepene galben ( miezul ) si impreuna cu pulpa unui mango , mixati in chopper sau in blender . Storceti apoi, separand printr-o sita deasa sucul de pulpa. Pulpa ramasa o amestecati cu psylliumul si o indulciti cu sirop de curmale ( sau cu ce preferati ) . Amestecati bine . Psylliumul absoarbe lichidul ramas , iar crema va deveni ferma. O intindeti peste blat si pregatiti glazura.
In chopper sau blender , mixati, cacaoa, untul de arahide , indulcind dupa gust si adaugand apa cu atentie , aproximativ 100 ml ( pentru a avea o glazura consistenta ). In glazura obtinuta adaugati fulgi de cocos si intindeti peste tort. Decorati cu nuci , alune , migdale .
Asezati in frigider pentru minim doua ore.
Bucurie sa va aduca !
Orice masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu