Tort Raw Vegan cu Mere, Scortisoara si Nuca. Gluten Free

Tortul de sambata seara. 😍😁💚 Bunatate Raw Vegan cu Mere(duulci, de-acasa), Scortisoara si Nuca. Raw, cu exceptia samburilor de nuca si floarea soarelui, din decor, rumeniti putin in ulei de cocos. E ataaat de bun...😋Ramane tortul preferat al casei. Fiindca e rapid, e cu mere, e sanatos, usor, si-am mancat fara sa clipim, cate doua felii mari, fiecare 😂😼😋 
💚

In fuctie de forma pe care intentionati sa o folositi, stabiliti cu cantitatile. 
Blat:
 seminte crude de floarea soarelui, optional si samburi de nuca si curmale fara samburi. Cantitatile sunt aproximative. La o cana si jumatate de samburi(nuca, seminte floarea soareui, migdale, caju..ce-aveti disponibil), 1 cana de curmale. Se poate adauga coaja rasa de lamaie bio. Se mixeaza totul bine in chopper, pana devine compozitia gumoasa. Se transfera intr-un castron si se adauga 2-3 linguri de apa. Amestecati bine si presati blatul in forma. 
8-10 mere medii, curatate de coja, se dau prin razatoarea mare, se storc de suc si se adauga: 
1 lingura ulei de cocos(optional)
2 linguri psyllium
3 linguri sirop de agave sau curmale
1,5 lingurita scortioara
Se amesteca bine, apoi se intinde stratul de mere peste blat. Am decorat cu un strat de nuca macinata si deliciul mult asteptat de pe tort : samburi marutiti de nuca si seminte crude de floarea soarelui, rumenite in tigaia unsa cu ulei de cocos. Chiar inainte de a lua samburii de pe plita, cand s-au rumenit suficient, se adauga 1 lingura zahar de cocos. Se invarte rapid, apoi se presara peste tort. Cand servesc, eu mai adaug sirop de curmale peste, pentru decor.
 Pofta mare! 💚

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu