Fiindca din alimentatia mea am exclus glutenul , va povestesc despre painicile din faina de hrisca si despre cum arata o masa de pranz vegana , duminica.
Painicile de hrisca le puteti servi ca aperitiv sau langa salate, supe creme, sosuri etc.
Sunt minunate si rapid de pregatit .
Ingrediente :
2 cani faina de hrisca
1/2 cana faina de naut
1 cana mazare
1/2 cana fulgi de drojdie inactiva
1-2 linguri ulei presat la rece
1 lingurita ustroi deshidratat
1 lingurita oregano
sare
1 1/2 cana apa
Mixati totul in blender sau in mixer . Daca nu aveti aparatura necesare , pisati cu o furculita mazarea , si-apoi amestecati aluatul manual.
Umeziti-va mainile si formati in palma painicile ( la fel ca la chiftele ). Asezati-le in tava , pe hartie de copt si coaceti-le timp de 20-30 minute la 180 de grade. Daca le doriti mai crocante , pastrati-le mai mult timp in cuptor.
Azi le-am servit langa un mix de cruditati : salata verde, rosii, castraveti , naut, patrunjel , lamaie, 1 lingurita ulei de in presat la rece , busuioc, sare si avocado.
Ca desert Tort cu mousse de ciocolata si vanilie . :) Reteta aici .
Cu faina de hrisca puteti realiza multe alte delicii sarate si dulci . Este ideala si pentru clatitele fara gluten!
Orice masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu