Tort cu mousse de ciocoloata si vanilie, pudra de cardamon & cuisoare in blat 🤗
De-abia cand te hranesti raw vegan , descoperi cu adevarat ciocolata. Asta cred !
Atunci cand langa pudra de cacao raw adaugi ca indulcitor curmalele si nu toxicul zahar , nu alte arome .
Doar doua incrediente sanatoase , pline de savoare.
Nu uitati , oricand cacao raw + curmale + putina apa = ciocolata sanatoasa, nutritiva, perfecta ! :)
Pornind de la magia celor doua ingrediente , ajungi usor si simplu , sa te bucuri de un tort de ciocolata minunat !!!
Ingrediente :
Blat :
1,5 cana seminte crude de floarea soarelui
1 cana curmale
2 linguri fulgi mari de cocos
1 lingura cacao raw
pudra de cardamon si cuisoare dupa gust
Crema mousse:
2 cani caju bine hidratat
4 linguri sirop de mere
1 lingura ulei de cocos
1 lingurita extract de vanilie 100% natural ( il gasiti in magazinele naturiste )
150 ml apa( mai adaugati putina daca e necesar)
2 linguri psyllium
Se mixeaza in chopper semintele , curmalele , fulgii de cocos , cacaoa , pudra de cuisoare si cardamon, timp de aproximativ 1,5 minute , depinde de robot, pana la obtinerea unei compozitii gumoase, usor manevrabila.
Se aseaza intr-o tava mica( asezati folie de plastic in prealabil pentru a desprinde usor tortul la final ) si se preseaza cu o lingurita , pana la uniformizare.
Pregatiti crema , mixand cajuul cu siropul de mere(curmale sau cocos - siropurile le gasiti la magazinele naturiste) , extractul de vanilie, uleiul de cocos , apa si psylliumul, pana la obtinerea unei compozitii spumoase. Daca e necesar mai adaugati putina apa. Psylliumul se va hidrata si crema va ramane compacta.
Asezati crema peste blat intinzand-o cu o spatula .Lasati tortul infoliat la rece timp de doua ore.
Eu l-am servit cu un glob de inghetata de vanilie Take it Veggie si sirop de mere.
Este un desert aromat , perfect pentru o duminica de vanilie ! :)
Fiecare masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu