luni, 23 ianuarie 2017

Biscuiti Vegani din Faina de Naut

Ziua in care am descoperit faina de naut , faina de hrisca si faina de orez a fost o zi cu bucurie si multe teste in bucatarie. :)
Fiindca nu consum produse care contin gluten , aceste fainuri macinate lent la moara ( de la Solaris ) , imi sunt de mare ajutor , in pregatirea biscuitilor dulci sau sarati . Cand nu am painici deshidratate raw , mai adaug langa salate cate 2-3 biscuiti de naut sau hrisca.
Despre intoleranta la gluten va voi povesti mai multe intr-o postare viitoare sau puteti face voi cercetari . Este ideal sa nu consumati gluten.

Biscuitii din fotografii , sunt din categoria desert, dar nu foarte dulci.

Ingrediente :

2 cani faina de naut
1 cana faina de hrisca
1/2 cana faina de orez
3 linguri unt de cocos
1 cana must ( eu storc strugurii in prealabil, cei negri sunt foarte dulci )
3 linguri de mac ( bobitele intregi )
 o jumatate lingurita turmenic
o jumatate lingurita bicarbonat pusa in sucul de la o jumatate de lamaie.

Se amesteca bine toate incredientele, pana la obtinerea unui aluat moale , destul de lipicios si greu de indepartat. Daca nu este suficient de moale mai adaugati must. Nu e nevoie de un aluat ferm , fiindca-l veti lasa putin sa se odihneasca, timp in care faina de naut va absorbi lichidul , iar compozitia va fi usor de manevrat. 
Lasati aluatul la temperatura camerei , dupa 10-15 minute , va umeziti mainile si formati bile pe care apoi le presati , asezandu-le in tava pe hartia de copt. 
Coaceti in cuptor la 180 grade , timp de 15 minute. Verificati. Nu ridicati temperatura , riscati sa-i ardeti .
Se coc repede si raman pufosi la interior , usor crocanti la exterior.  Bobitele de mac le dau un efect foarte placut.
Va vor surprinde cu siguranta . Rapizi , deliciosi si fara gluten ! 
Puneti-i in capul listei cu dulciuri tratate termic , merita . Ii puteti trasforma adaugand cacao , bucati de alune, susan , scortisoara, coaja de lamaie sau portocala.
Fiecare masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu