Gogosi Vegane Fara Gluten & Crema de Ciocolata

Fiindca am exclus si incurajez excluderea glutenului din alimetatie,  mi-am propus sa creez retete Gluten Free, din toate categoriile . Painea a fost prima descoperire reusita . Apoi, atrasa fiind de zona deserturilor, am creat torturi, briose, gogosi, biscuiti, folosind faina de naut , faina de hrisca si faina de ovaz fara gluten Bauck Hof.
In imagini am pregatit gogosi cu vanilie si ciocolata, tarta fulg cu stafide si nuca, biscuiti sarati cu chimen , toate Gluten Free. 
In aceasta postare, despre gogosi si tarta!

Compozitie:

2 cani faina de naut
2 linguri psyllium
2 linguri ulei de cocos
dupa gust, dulceata de curmale sau sirop de curmale(ori indulcitorul vostru preferat)
1,5 cana apa
1 jumatate lingurita bicarbonat stins in sucul de la o jumatate de lamaie.

Amestecati bine compozitia cu telul . Pentru diversificare , puteti adauga extract de vanilie, ciocolata, menta sau portocale, coaja rasa de lamaie, mac, miez de nuca, stafide, samburi de nuca,migdale, seminte crude de floarea soarelui, susan. 
Astfel...gogosile sunt cu vanilie, iar in tarta am adaugat stafide hidratate , miez de nuca macinat si coaja de lamaie.
Turnati compozitia in forme de silicon ( am gasit modele interesante la Lidl si Praktiker, ideale si pentru dulciurile raw ) si lasati in cuptor la 180 de grade pentru 15-20 minute in cazul gogosilor si 30-35 minute in cazul tartei. Mai mult, daca le doriti mai crocante. Verificati !

Glazura de ciocolata:

Cea mai buna ! :)
2 linguri ulei de cocos
cacao raw
2-3 linguri sirop de curmale

Cu o lingurita, se amesteca bine, bine, apoi se adauga 1-2 linguri apa. Se amesteca din nou pana la omogenizare. Exista si varianta cu peanut butter. Compozitiei ii adaugati 1 lingura consistenta de unt de arahide ( folosesc Clearspring ( fara ulei de palmier )) si amestecati bine( inca putin sirop de curmale si putina apa, se poate adauga )
Lasati gogosile sa se raceasca, apoi incingeti-le in ciocolata. Le puteti decora cu quinoa mix, fulgi de cocos, miez de nuca, nuci, seminte , praf de scortisoara, coaja rasa de portocale.
Puteti folosi si glazura alba, din reteta Oamenilor de Zapada Raw Vegani .
Faina de naut este un aliment bogat in fibre si proteine . 
 Denumita si faina gram, faina din fasole garbanzo sau besan — este populara in multe tari, in special in Asia si Orientul Mijlociu. De exemplu, este considerata un ingredient specific in bucatariile din India, Pakistan, Nepal si Bangladesh.
½ cana de faina de naut (sau besan) contine aproximativ: 
  • 178 calorii
  • 3 grame de grasime
  • 10 grame proteine
  • 5 grame fibre
  • 5 grame zahar (fara adaos de zahar)
  • 101 miligrame folat (50 % DZR)
  • 75 miligrame mangan(37 % DZR)
  • 4 miligrame cupru (21 % DZR)
  • 76 miligrame magneziu (19 % DZR)
  • 146 miligrame fosfor (15 % DZR)
  • 2 miligrame tiamina(15 % DZR)
  • 2 miligrame fier (12 % DZR)
  • 25 miligrame vitamina B6 (12 % DZR)
  • 778 miligrame potasiu(11 % DZR)
  • 3 miligrame zinc (9 % DZR)
  • 7 miligrame seleniu (6 % DZR) 
Langa gogosile cu ciocolata, va recomand o bautura din lapte proaspat de cocos( 200 ml), 1 lingura cicoare, 1 lingurita cacao raw si sirop de curmale, mixate in blender.
                              Puteti bifa gogosile, briosele si tarta pe lista prajiturilor de sarbatori, sunt minunate!

Fiecare masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu