Clatite sarate - Gluten Free

O alta bucurie vegana . Sunt fara gluten , sunt minunate ! Odata incercate , raman in topul preparatelor rapide, delicioase !
Totul se datoreaza fainii de hrisca . Personal o ador ...:) 

Ingrediente :

In blender, in mixer sau cu telul pregatiti compozitia de clatite .
2 cani faina de hrisca
2 linguri faina de naut
3 linguri fulgi de drojdie inactiva
1 lingurita ulei presat la rece
1 lingurita turmenic
3 linguri mazare pisata(pireu)
1 lingurita usturoi deshidratat sau 2 catei rasi
sare
piper
1 lingurita oregano sau marar
2 cani apa 

Mixati totul pana la obtinerea unei compozitii omogene. Faina de hrisca va absorbi repede apa , asadar timpul de preparare , de coacere , trebuie sa fie scurt.
Fiindca nu vorbim de acelasi tip de compozitie ca la clatitele cu gluten , folositi o tigaie ceramica si intindeti  clatita cu ajutorul unei linguri , plecand din centru . Rotiti-o cu grija , ajutandu-va de paleta pentru clatite. Dupa coacere o plisati doar peste umplutura.
Puteti umple cu pasta de avocado , mix de legume , in acest caz am adaugat si cremvusti vegetali de la Aivia.
Un aperitiv vegan minunat!

Orice masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu