Vegan Gluten Free Muffins

Sfarsit de August ...Dusa-i vara.  Primele semne ale toamnei vor sa apara...
So, timp de facut briose , pentru diminetile reci, langa smoothie sau ceai !

Ingrediente:
( pentru aprox. 20 de briose )

1 cana Faina de naut
1 lingura psyllium
ca indulcitor eu am folosit dulceata de curmale ( 3 - 4 linguri ). Puteti folosi sirop de curmale sau melasa ( cantitatea dupa gust )
1 lingurita turmenic
1 lingurita pudra din iarba de grau
susan alb si negru
jumatate lingurita bicarbonat cu zeama de la o jumatate de lamaie
apa

Pregatiti aluatul , din faina de naut , psyllium , dulceata de curmale , bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si adaugati apa pana la obtinerea unei compozitii asemanatoare celei de chec ( putin mai cremoasa ), amestecand bine cu telul. Jumatate din aluat il condimentati cu turmenic si susan negru, cealalta jumatate cu pudra din iarba de grau si susan alb.
In formele de hartie pulverizati putin ulei de cocos si puneti cate doua lingurite de aluat in fiecare.
Coceti-le la 180 de grade , maxim 30 minute ( verificati-le , coacerea se face in fuctie de fiecare cuptor ).
Peste, am pregatit ciocolata. Topiti 1 lingura unt de cacao bain-marie, adaugati 2 linguri sirop de curmale si o lingurita cacao. Amestecati bine pana la omogenizare. Ungeti fiecare briosa cu ciocolata si puneti un mot din sambure de nuca. ;)

Bucurie dulce, vegana ! Incercati briosele fara gluten !

Fiecare masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu