Sa fie Must!

Mustul si-a lui culoare vie, binecuvantare plina de antioxidanti in miez de toamna. Desi a trecut sezonul fructelor si al legumelor proaspete, venirea iernii nu ma mai sperie. Fiindca stiu ca dechid usa portocalelor, merelor, strugurilor, fructelor kaki, mandarinelor, kiwi-ului, ananasului. Deschid usa larg, sucului de portocale, sucului de struguri... 
Nu e o filozofie sa pregatesti suc din fructe. Dar fac aceasta postare, pentru a va arata cum pe cel de struguri, il obtin repede si usor, fara a ma mai preocupa de curatarea sitei storcatorului melcat, sita blocata de fiecare data, de samburei.
Spala bine cantitatea de struguri dorita( eu ii las 15-20 de minute in apa calduta, cu bicarbonat, apoi ii limpezesc strasnic :)), aseaza-i in blender, adauga putina apa, in functie de taria cu care vrei sa se prezinte la final mustul si mixeaza pana cand obtii un smoothie. Trece apoi totul printr-un saculet din panza, separand lichidul de pulpa. Eu folosesc saculetii gasiti in Mega ( ii puteti cumpara de la casele de marcat, sunt varianta inlocuitoare pentru pungile din plastic). Aceeasi saculeti ii folosesc si la pregatirea laptelui de caju, migdale, alune, susan etc.
Gata mustul! Pastreaza-l in frigider, serveste-l dimineata pe stomacul gol. Un detoxifiant puternic! Poti tine doua zile de cura cu suc din struguri, pentru rezultate mai bune. 
Enjoy!
#AlegeVegan



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu