Sfecla cu Chimen si Usturoi, Raw Vegan Om de Zapada si Armata Brazilor, Vinete Vegane, Cozonac cu Mac fara Gluten, Snitele din Ciuperci

Cate ceva din bunatatile pregatite pentru Craciun..
All Gluten Fee.
Sfecla cu chimen, usturoi si maioneza de caju, servita pe paine din naut, fara gluten, ramane preferata. Se intampla de fiecare data, fiindca e aromata, e dulce, iar chimenul si usturoiul, ii dau unicitate.
Fierbeti sfecla ( 5-6 bucati medii ), pana devine moale si poate fi intepata cu furculita. Lasati-o sa se raceasca , apoi indepartati-i coaja( e foarte usor). Dati-o prin razatoarea mare, apoi stoarceti-o in pumni, pentru a elimina excesul de suc. Pregatiti maioneza din caju: 100 g caju hidratat 15 minute , mixat in blender cu 100-150 ml apa, 2 linguri ulei de canepa, sare si putin suc de lamaie. Mixati bine, bine, pana la obtinerea unei creme fine.
Adaugati maioneza peste sfecla rasa, zdrobiti sau dati prin razatoarea mica 2-3 catei de usturoi, presarati 1 lingurita chimen pudra si o lingurita chimen seminte, sare, piper, apoi amestecati bine , pana la omogenizare. Echlibrati gustul in functie de propriile preferinte.
Vinetele : din congelator, le-am copt in cuptor vara trecuta . Eu le prefer in varianta cremoasa. Astfel le mixez bine cu mixerul vertical, adaugand 3-4 linguri ulei de canepa( la doua vinete), 2-3 cartofi fierti, 1 ceapa mica, sare roz de himalaya neiodata , suc de lamaie si 3-4 linguri apa. 
Snitele cu ciuperci, fara gluten : Ciupercile mari champignon , le spalati bine cu apa si bicarbonat, rupandu-le codita. Le pastrati intr-un castron pentru 1 ora, condimentate cu sare, piper, mix legume. Le presati apoi , cu grija intre palme, eliminand apa , dupa care le dati prin faina de ovaz fara gluten de la BauckHof , prin coca si susan. Coca: faina de naut , apa , sare,  putin turmenic. Cantitatile le apreciati din ochi, procedati exact ca la aluatul pentru clatite sau chec. Le coaceti in cuptor la 180 de grade, intorcandu-le pe ambele parti. Aproximativ 30-40 minute.
Chec cu mac , fara gluten : Va marturisesc ca l-am creat pentru prima data. Inca nu l-am abordat si in varianta cu nuca , dar urmeaza :)..E perfect, s-a spus..Diferenta sta doar in aspect. Gustul e acelasi..ba mai bun..
Pregatiti macul : rasnitati cantitatea dorita, in functie de " cat de cu mac va place " , eu am pus o cana. Puneti lapte vegan cat sa acopere, zahar de cocos si coaja de lamaie rasa. Lasati sa fiarba la foc mic, invartind des. 
Pregatiti compozitia de cozonac : 1,5 cana faina de naut , o jumatate cana faina fara gluten din ovaz Bauck Hof, 2 linguri psyllium, zahar de cocos, extract de vanilie, 2 linguri unt de cocos, 1 jumatate lingurita bicarbonat stins in sucul de la o jumatate de lamaie, 1,5 cana apa. Amestecati totul bine cu telul , dupa care turnati in forma, jumatate din compozitie. Intinteti apoi stratul de mac, iar peste aluatul ramas. Presarati zahar de cocos. Coaceti la 180 de grade , minim 35 minute, pana devine rumen. Este delicios! 
Raw , Tortul Om de Zapada si Armata Brazilor , va asteapta AICI  si AICI pentru reteta...

Fiecare masa incepe cu un zambet , cata vreme sarbatoreste dreptul la viata !
Savurare placuta ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu