Lapte Raw Vegan Auriu . Biscuiti din Ovaz - Vegan Gluten Free

Descopar incantata , produsele SonnentoR. De aceasta data amestecul de condimente pentru lapte, cu turmenic, cacao, scortisoara ceylon, ghimbir, vanilie, lemn dulce si piper negru. Bunatate de amestec , pe care am hotarat sa-l asez in lapte raw de ovaz. Laptele de ovaz este cremos, ideal pentru shake-uri. Pus in blender cu banane, sirop de curmale , cacao sau fructe , ies smoothie-uri delicios de sanatoase :)..
In bucataria vegana si raw vegana, nu se pierde nimic. Astfel ovazul ramas in urma obtinerii laptelui, l-am adaugat in compozitia unui aluat de biscuiti ...magici, fara gluten! 

Ingrediente :

Pentru lapte:

200 g fulgi de ovaz fara gluten 
( ovazul nu contine gluten , dar e important sa fie mentionat acest lucru pe ambalaj , altfel inseamna ca a fost ambalat intr-o fabrica in care sunt procesate alte cereale, infestandu-l). Recomand Bauck Hof . Este una dintre cele mai de incredere marci de produse fara gluten bio de pe piata. Gasiti la magazinele naturiste sau online.
500 - 600 ml apa 
sirop de curmale ( dupa gust)
1 lingurita SonnentoR Latte Turmenic 

Mixati bine in blender fulgii de ovaz cu apa. Stoarceti apoi laptele , ajutandu-va de un saculet special de panza, tifon sau o sita deasa.
Adaugati laptele din nou in blender , impreuna cu siropul de curmale si condimentul. Mixati putin si serviti. Puteti adauga pudra de roscove sau cacao raw , obtinand un delicios lapte cu ciocolata.

Pentru biscuiti :

Ovaz pulpa
1 cana faina de naut
150 ml lapte de ovaz sau apa( mai adaugati putin daca este necesar)
3 linguri seminte crude de floarea soarelui
1 lingura psyllium
sirop de curmale ( dupa gust ) sau indulcitorul vostru preferat
1 lingurita condiment SonnentoR
1 lingura pudra de roscove
o jumatate lingurita rasa bicarbonat stins in sucul de la o jumatate lamaie

Amesctecati cu o lingura , ovazul, faina de naut, laptele sau apa, semintele,psylliumul indulcitorul, condimentul si pudra de roscove si adaugati bicarbonatul stins. Amestecati din nou si lasati sa se imbine totul, pentru 5 minute.
In cuptorul incalzit la 180 grade, asezati cu o lingura, pe hartie de copt , aluatul . O lingura = un biscuit.
Cresc frumos si se coc in 10-15 minute.
Sunt minunati langa lapte , in dimineti reci, posibil ninse, de-acum . Laptele il puteti incalzi pana la 38 de grade, pastrandu-i proprietatile.

Despre SonnentoR vreau sa va povestesc putin. Imi plac multe din produsele lor , cu atat mai mult cu cat peste 96% din toate materialele de ambalare sunt obţinute din materiale reciclate sau refolosite.
Folia pe care o au ambalajele , nu este din plastic , este celuloza si este compostabila. Recomand usturoiul granulat, leurda, scortisoara ceylon, ceaiurile etc. 

Toamna plina de energie si sanatate , peste voi !:)

Orice masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu