Brawnzica Raw Vegan Fermentata, din Migdale

Daca in una din ultimele postari va povesteam ce poti obtine din 200 grame de migdale, ei bine iata, nr. 1 din cele 3 variante. Brawnzica delicioasa, obtinuta prin fermentare naturala. 

Ai nevoie de 200 grame migdale crude. Hidratate peste noapte, apoi curatate de pielita.
Migdalele se mixeaza bine in blender impreuna cu 1,5 litri apa. Apoi se strecoara printr-o sita deasa ori printr-un tifon. Astfel vei obtine laptele de migdale, iar pulpa uscata ramasa o vei putea consuma sub forma de brawnza in scurt timp.
Atentie. Daca vei dori sa pregatesti branza din 400 grame de migdale, nu e nevoie sa dublezi si cantitatea de apa. Mixeaza la blender tot in 1,5 -2 litri de apa. Vei obtine un lapte, mai cremos si mai hranitor.
Amesteca crema de migdale obtinuta cu o jumatate rasa lingurita de sare si lasa cel putin 12 ore la fermentat, intr-un bol de ceramica ori sticla, acoperit cu folie alimentara( intepata din loc in loc cu o scobitoare). Poti sa o lasi la fermentat maxim 24 de ore. Gustul va deveni mai intens, mai placut. 
Se poate asezona dupa gust cu plante aromatice( eu am ales mararul), cimbru, patrunjel, curry, turmenic, boia, ceapa, usturoi, masline etc. Adaugati 1-2 lingurita de ulei de floarea soarelui presat la rece, amestecati bine compozitia si presati in forma dorita(optional). Este o brawnza tartinabila excelenta. Ideala cu Crackers raw si rosii dulci proaspete.
Ti-am facut pofta? Cumpara repede migdale crude si pregateste cel putin portie dubla. E atat de delicioasa, incat vei mai vrea! Excelenta sursa de probiotice! Iar laptele obtinut il poti folosi intr-o multime de preparate din bucataria fara foc. Cauta pe blog!
Savurare placuta!
Alege si Tu Vegan!
#VeganWorld

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu