Smoothie de Afine Fine

Cand vine in inima dorul de padurea cruda, vibrand calda peste mirosul pamantului umed, hranitor. De cantecele ei curgand racoroase prin urechi, ca limonada cu pepene galben peste sete. De sunetul izvorului nevazut, de sub radacinile copacilor frematand a Soare. De el. De Soare. De albastrul celest mijit intre coroanele grele de frunze, cand vizesi un pai urias de floare, pentru a sorbi tot cerul in ochi.
De afinele dulci mancate cu pofta la umbra acestui templu viu.
Mi-aduc aminte cum stateam asta-vara, cu degetele si buzele mov, savurand bob cu bob, afinele din borcan. Furata de tremurul luminii prin ramuri, de simfoniile fiintelor mici cu aripi - trezita de cate-o furnica...
Sa te hranesti cu viata, crud...e act de iubire din sursa divina.
Sunt sigura ca si tu experimentezi o bucurie unica, de fiecare data cand te alimentezi raw vegan. Fiindca primesti informatia corecta, iar trupul tau multumeste, sarbatoreste, intinereste.
Cu totii stim ca micile planete blue-marin cu straluciri de ametist, sunt bogate in antioxidanti, lucru datorat in special prezentei antocianinei, un pigment responsabil de culoarea albastra a afinelor. Cantitatea insemnata de vitamina C, este un alt atu al acestor minuni. Au proprietati antibiotice, pastreaza integritatea vederii, mentin sanatatea creierului - a sistemului nervos central, imbunatatesc capacitatea de invatare. Imbunatatesc digestia.
Si chiar de-i iarna, le gasim. Adevarat, cat sa le poti prinde in causul mainii, puse-n cutiute mici suparatoare de plastic. Pretuite ca niste diamante. Asa-mi pare cand le vad pe rafturi. Cea mai importanta hrana, ambalata cu gramul. Dar sezon nu-i, asa ca ne bucuram gasindu-le. Chiar de nu-s din padure si vin din culturi controlate, fac minuni mancate cu iubire. Vi le recomand in smoothie-uri, stoarse prin presare la rece, in mixuri de fructe ori transformate in inghetata raw.

Reteta de Smoohie:

3 banane coapte bine
200 grame afine
10 curmale 
500 ml lapte de cocos sau migdale(ori apa)
2 linguri caju(optional)
baton vanilie(optional)
Mixati totul in blender si savurati in liniste.
E pura fericire, va asigur!
Ne alinam dorul de vara si ne hranim cu-adevarat!
Consuma cat mai multe alimente crude.

Alege sanatos!
Go Vegan! :)
#VeganWorld #HealthyWorld

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu