Ce poti face cu 200 grame de Migdale Crude. Pregateste si Tu, Lapte Proaspat, Budinca de Chia, Brawnzica Raw !

Ce faci cand ai 200 de grame de migdale?
Iata 3 variante Raw Vegane : Lapte, Budinca de Chia si Brawnza fermentata.
Incepe prin a pune la hidratat in apa migdalele. Eu le las peste noapte.
Indeparteaza apoi pielita( este un procedeu simplu, fiind bine hidratate).

Pentru lapte :

200 grame migdale hidratate
1,5 l apa
Mixeaza bine in blender migdalele cu apa, apoi stoarce laptele printr-o sita deasa(sau tifon). Apasa cu o lingura pulpa, pentru a ramane cat mai uscata.
Ai obtinut laptele si baza pentru brawnzica fermentata.
Laptele il poti pregati in foarte, foarte multe variante delicioase.
De exemplu, adaugand 1 lingura cacao cruda, 2 linguri sirop de agave sau sirop de curmale, scortisoara, cuisoare, pudra de vanilie si vei obtine o delicioasa bautura aromata, perfecta in perioada Sarbatorilor de Iarna.
Ori varianta cu o jumatate lingurita turmenic, 2 linguri sirop de agave, 2-3 linguri dovleac copt sau cartof dulce copt si pudra de vanilie. Un smoothie magnific, te asigur!
Laptele de migdale il poti include in toate ideile tale de smoothie-uri sau bauturi aromate.

Budinca de Chia:

400 ml lapte de migdale
4-5 linguri mix chia alba si neagra
2 linguri sirop de agave sau sirop de curmale
Amesteca semintele de chia cu laptele, aseaza compozitia intr-un borcan inchis, apoi in frigider. Lasa la hidratat minim 30 minute, timp in care mai amesteci. Eu prefer sa pregatesc budinca seara si sa o las peste noapte. Dimineata gasesc deliciul sanatos, gata de asezonat cu ce-mi face placere: afine, zmeura, capsuni, kiwi, banane, stafide, nuci, cacao raw etc.
E o placere! Extraordinar de benefica pentru sanatate!

Ce faci cu pulpa migdalelor? 

Brawnzica fermentata:

Pulpa migdalelor se amesteca cu o jumatate lingurita sare, apoi se aseaza intr-un vas ceramic sau de sticla. Se acopera cu folie de plasic. Folia de plastic se inteapa cu o scobitoare din loc in loc. Si se pastreaza la temperatura camerei peste noapte, minim 12 ore.
Veti obtine o excelenta crema de branza raw, fermentata natural.
O puteti asezona cu marar crud, cimbru, mai puteti adauga putina sare daca va e pe plac si o lingurita ulei presat la rece de canepa.
Este minunata intinsa peste painici raw din faina de dovleac.
Cine spune ca este greu sa te hranesti Raw Vegan!?
Iata cate poti face cu 200 de grame de migdale. Valabil si pentru Semintele de Floarea Soarelui Crude, Caju sau Samburii de Nuca. Urmati acelasi procedeu.
Alege Vegan! Alege Sanatos! :)
#VeganWorld

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu