Tort Vegan Delicios Cu Ciocolata. Fara Gluten

 Cat mai iubim ciocolata in combinatie cu afinele din afinata.
Si-apoi bine insiropat, fara gluten si cu crema delicioasa de tofu. 

Pentru Blat:

2 cani faina de naut(cana 250 ml)
1 lingura tarate psyllium
4-5 linguri zahar din flori de cocos
o jumatate lingurita bicarbonat stins in sucul de la o jumatate lamaie
2 linguri cacao(optional)
2 linguri ulei de cocos sau ulei de floarea soarelui presat la rece
coaja rasa de lamaie bio(optional)
aprox. 1,5 cana apa

Pentru Crema:

Un tofu simplu Inedit fara saramura
4 linguri zahar din flori de cocos
1 lingura unt de cocos
2 linguri dulceata de mure(optional)
afine din afinata(sau alte fructe din alcool..caisata, visinata, ciresata, piersicata, zmeurata, afinata etc)
aprox.150 ml apa

Pentru Sirop:

2 cani apa
sirop de agave sau sirop de curmale ori zahar de cocos

Pentru Glazura:

2 linguri cacao
2 lingura unt de arahide
2 linguri unt de cocos
2-3 linguri sirop de curmale sau zahar de cocos
aprox. 150 ml apa

Pregateste blatul, amestecand toate ingredientele bine, cu telul. Mai adauga apa sau faina daca e nevoie. Trebuie sa obtii o combozitie asemanatoare celei de chec. 
Aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa la cuptor, la 230 grade, pentru 30-35 minute, pana s-a rumenit. Verifica cu o scobitoare.
Pregateste crema. Framanta tofu-ul apoi aduga cate putin apa si mixeaza bine cu mixerul manual, pana obtii o crema fina. Adauga untul de cocos, zaharul de cocos si dulceata. Omogenizeaza folosind din nou mixerul manual. Adauga afinele din afinata.
Pregateste siropul dizolvand zaharul de cocos in apa, la rece, fara incalzire. Cat de dulce-l vrei, tu hotarasti.
Cand blatul s-a racit , taie-l in doua parti egale. Insiropeaza fiecare parte pe interior. Intinte un strat de dulceata, apoi crema(lasata in prealabil 15 minute la frigider). Aseaza peste cealalta jumatate de blat si pregateste glazura.
Amesteca bine toate ingredientele de mai sus, adaugand rand pe rand apa. 
Cand glazura e omogena, se poate intinde pe toata suprafata tortului.
Poti folosi si ciocolata vegana topita in bain-marie si amestecata cu 2-3 linguri ulei de cocos.
Decoreaza cu afine, fulgi de cocos, mix de quinoa etc.
Dupa 2 ore la frigider, e gata de servit.
Pare tort amandina. Nu te vei satura cu o felie!!!
Orice masa incepe cu un zambet!
Pofta buna!
#AlegeVegan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu