Aperitiv -Trolii RAW

Ciupercile , atat de pline de savoare , parfumate , cati dintre noi , impartim amintiri din copilarie , cu ele ? Erau delicioase in tocanite , dar va asigur din postura de raw vegana , ca sunt incredibil de gustoase crude ! 
Este foarte important sa le consumam rar si in cantitati mici .
In aceasta idee , am realizat un aperitiv vesel si satios .

 Ingrediente :

20 Ciuperci champignon , proaspete 
2 bucati avocado
2 ardei galbeni 
4 -5 rosii
ardei kapia pentru decorare
1 lingura ulei de floarea soarelui presat la rece
2 linguri drojdie inactiva 
sare dupa gust
1 catel de usturoi
marar uscat 

Ciupercile se spala bine in apa calduta cu bicarbonat . Este foarte important sa alegeti fiecare bucata cu grija , cumparandu-le pe cele lipsite de lovituri , sau a caror codita e desprinsa de pielita de sub palarioara . Dupa spalare , rupeti codita si incepeti sa desprindeti pielita, de pe palarioara , din interior , spre exterior . O data curatate ciupercile le clatiti usor . Zvantati-le de apa cu ajutorul unei role de bucatarie si asezati-le pentru a fi umplute.
Pregatirea cremei : cu mixerul vertical manual sau in blender , mixati miezul de avocado , impreuna cu uleiul de floarea soarelui , drojdia inactiva , usturoiul si condimentati cu sare , dupa gust .
Taiati felii potrivite de rosii , si ardeii rondele . 
Umpleti cu ajutorul unei pompe pentru decorarea torturilor , ciupercile , folosind o forma cu zimti .
Incepeti asezarea Trolilor pe platou , pe pat de rosie si ardei cu pistrui din kapia si marar . :)
Este un aperitiv delicios si energizant , minunat de servit cu paine deshidratata.

Orice masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !

2 comentarii:

  1. Care este efectul drojdiei in compozitia cremei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ati venit ! Drojdia INACTIVA este numita si " parmezanul veganilor " sau " proteina veganilor " . Dupa cum ii spune si numele , ea este inactiva , nu creste . Acesti fulgi , extraordinari , hranitori , plini de proteina si minerale , cu gust magic de parmezan , au doar rolul de a da aroma . Motiv pentru care o adaug in multe retete raw sarate . O gasiti in magazinele naturiste . Aici un link pentru a o recunoaste :
      http://vegis.ro/fulgi-de-drojdie-uscata-inactiva-100g-snv182.html
      Savurare placuta va doresc ! :)

      Ștergere