Pulberea din Iarba de Grau


 Pulberea din Iarba de Grau este esentiala ! As numi-o obligatorie ! Personal , cu ea imi incep fiecare dimineata , asezand o lingurita de pulbere verde intr-un smoothie de doua banane si 100 ml de apa . Este delicios ! Voi compara acest Smoothie cu inghetata de fistic ! Recomand utilizarea Pulberii din Iarba de Grau zilnic ! 


Informati-va , citind :

Iarba de grau cunoscuta si sub denumirea de multivitamina a naturii, contine in cantitati mari vitamine naturale, minerale, oligoelemente si enzime. Contine toate minerale cunoscute de care corpul nostru are nevoie. Are continut ridicat de calciu, magneziu si caliu. Sursa perfecta de proteine: contine 17 feluri de aminoacizi, contine toti aminoacizii esentiali in proportiile optime. 
Iarba de grau este cea mai importanta sursa de vitamina A si C. Este la fel de bogata in vitaminele E, F, K SI B. Are un continut important de B17.
Iarba de grau contine enzime esentiale, printre altele este cea mai importanta sursa de SOD (superoxid-dismutaza). 
Organismul nostru o poate asimila usor, deoarece digerarea nu necesita multa energie, deci poate fi consumata si de catre cei cu digestie slaba. Ajuta la digestie si functionarea organelor interne. Are efect puternic alcalin.
Datorita continutului ridicat de clorofila, sangele se imbogateste cu oxigen, se imbogateste de asemenea alimentarea cu oxigen a celulelor, deci are rol important in tratarea inflamatiilor. Iarba de grau detoxifica si -completand lipsurile din alimentatie- ridica nivelul nostru de energie. Datorita substantelor sale active are efect benefic asupra functionarii organismului. Efectul de vitalizare se datoreaza faptului, ca este cea mai complexa substanta nutritiva din lumea plantelor. 
Iarba de grau si detoxifierea
Efectul consumului de suc de iarba de grau conduce in fiecare caz la echilibrarea organismului, influentand pozitiv functionarea intregului organism. Datorita efectului alcalin organismul incepe dupa un timp sa descompuna materialele nocive depozitate- acest proces purtand numele de detoxifiere. Procesul de detoxifiere este destul de intensiv, pe timpul administrarii, substantele nocive existente in corp eliminanduse continuu. Procesul, ca orice detoxifiere, are simptome dar acestea dispar rapid.
La consumul regulat, de obicei pe la sfarsitul celei de a doua saptamani, se constata o stare generala imbunatatita, mai putina oboseala, putere de munca mai mare, si cu timpul o rezistenta mai buna in fata bolilor.
Despre compenenti:
Minerale
In iarba de grau se gasesc mai mult de 90de feluri de minerale si oligoelemente, dintre care cele mai importante sunt: 
Fier: se gaseste din belsug in iarba de grau, fiind necesar la dezvoltarea globulelor rosii, lipsa sa ducand la anemie. Sangele plin de fier poate transporta mai mult sange catre celule, contribuind la o stare energica de functionare si de asemenea prevenind senilitatea. Testele au demonstrat ca tratamente cu suc de iarba de grau au ca efect chiar dublarea numarului de globule rosii.
Natriu: ajuta digestia, metabolismul. Regleaza nivelul lichidului din organism.
Magneziu: participa la metabolism si este foarte important pentru buna functionare a muschilor si sanatatea intestinala. Este parte componenta a oaselor si a dintilor.
Caliu: este elementul tineretii, fortifica muschii, infrumuseteaza pielea, controleaza greutatea.
Calciu: construieste oase si dinti puternici, regleaza bataile inimii.
Zinc: componenta a insulinei, este important in procesul de crestere a parului, in functiile ficatlui, sinteza de proteine. 
Oligoelemente: ex: Seleniu: antioxidant primordial
Vitamine:
Contine multa vitamina B, de la B1 la B12. Din acestea avem nevoie de cantitati mai mici, dar furnizarea continua este importanta. Vitamina B da energie, sustine sistemul nervos si digestiv. Este necesara pentru dezvoltarea creierului si corpului precum si pentru fucntionarea glandei suprarenale. Semnificativ este si continutul de B17 (laetrille, amigdalin).
Este cea mai bogata sursa de vitamina A si C.
Contine mai multa vitamina A decat salatele verzi si fructele. De asemena mai este importanta pentru procesul de crestere normala, pentru vedere si reproductie. Pe deasupra fiind vorba de carotin, provitamina A, nu prezinta risc de toxicitate indiferent de cantitate spre deosebire de vitamina A continuta in ficatul si untura de peste si in cele mai multe suplimente nutritive, care depozitate in ficat pot deveni toxice in caz de supradozaj. Contine mai multa vitamina C decat citricele sau legumele. Vitamina C este importanta pentru piele, gingii, dinti, ochi, muschi, tendoane.
Este de asemenea bogata in vitaminele F si K.
Vitamina E este solubila in grasimi, are efect antioxidant recunoscut, protejeaza inima. O cantitate insuficienta de vitamina E duce la producerea atrofiei musculare.
In afara de acestea in iarba de grau mai gasim o cantitate semnificativa de vitamina D, H si K. Acest suc verde poate fi considerat un aliment extraordinat bogat in vitamine.
Colina este de fapt membra a familiei B-complex, dar nu este considerata o vitamina, deoarece organismul nostru o poate procura din surse externe dar o si poate sintetiza. Vitamina colina se gaseste in cantitate mare in iarba de grau. Colina (choline) nu demult a fost declarata aliment de baza, participand la numeroase procese biologice importante. 
Proteine:
In iarba de grau se gasesc in cantitati mari toate proteinele importante pentru organism. Contine 17 tipuri de aminoacizi, sursa perfecta de proteine, deoarece toti aminoacizii esentiali se regasesc in proprtii optime. 
Pe langa apa, proteinele sunt cele mai nutritive materiale din organism. Mai mult de 50% din partea solida a corpului uman este formata din proteine, deci putem spune ca este o importanta piatra de temelie a organismului. Corpul poate sintetiza celule noi doar din proteinele consumate.
Proteinele se compun din asa numiti aminoacizi. Acestia pot fi de mai multe feluri, dar exista 9 care necesita atentie sporita. Acestia sunt aminoacizii esentiali, care nu pot fi produsi de organismul nostru si de aceea este foarte important ca alimentatia sa ii contina in proprtiile recomandate. In lipsa lor organismul nostru nu poate sa reproduca celule, ducand la boli, dereglari in functionarea anumitor organe si se accelereaza procesul imbatranirii.
Iarba de grau contine toti aminoacizii esentiali si inca cateva. 
Aminoacizii esentiali si efectele lor:
Lizina: inhiba procesul de imbatranire, fortifica imunitatea;
Izoleucina: esential pentru crestere, acuitate mentala;
Leucina:asigura vitalitate, vigilenta, capacitate de concentrare;
Triptofan: contribuie la crearea globulelor rosii, la constructia parului si pielii sanatoase;
Fenilanilina: ajuta la functionarea glandei tiroide, la formarea hormonilor-pigmenti;
Treonina: are rol in reglarea metabolismului, digestiei si absortiei;
Valina: armonizeaza functionarea muschilor, calmeaza nervii;
Metionina: - ajuta la curatirea rinichilor si ficatului;
Histidina: influenteaza auzul si functionarea nervilor;
Alti aminoacizi importanti care se regasesc in iarba de grau si sunt asimilati de organismul noastru sunt:
Alanina, arginina, acid asparagic, acid glutamic, glicina, prolina, serina, tirozina.
Iarba de grau contine 25% proteine, in comparatie cu ouale sau carnea care au 16% proteine.
Dar nu ajunge ca un aliment sa contine proteine, acestea trebuie si sa fie active din punct de vedere biologic.
Proteinele din iarba de grau sunt mult mai usor de digerat decat cele din carne. Proteinele din legume si fructe se prelucreaza spre deosebire de cele din carne care cauzeza in organism mediul acid responsabil pentru boli cronice si cancer.
La consumarea proteinelor nu numai valenta chimica trebuie luata in considerare ci si faptul ca la proteinele de origine animalica ajung in organismul nostru si alte materiale nedorite: purina, colesterol, grasimi. Purina din carne este principala sursa de acid uric. Acesta se depune in rinichi, articulatii, tendoane si daca se acumuleaza in exces duce la piatra la rinichi si guta. Spre deosebire de aceste produse, proteinele din iarba de grau verde nu dauneaza rinichilor indiferent de cantitatea consumata.
Aminoacizii sunt absorbiti direct in sange- aici neutralizeaza elemente toxice (de ex. Nicotina, mercur, etc), transformandu-se in saruri insolubile.
Aminoacizii sunt resposabili de completarea celulelor, productia hormonala pana la dezvoltarea muschilor, sangelui si altor organe. Sunt responsabili pentru functionarea sistemului imunitar, pentru buna functionare a ficatului si regenerarea celulelor.
Chiar si lipsa unui singur aminoacid poate cauza alergii, energie scazuta si imbatranire prematura.
Enzime
Multidudinea enzimelor care se regasesc in iarba de grau dirijeaza si supravegheaza milioanele de reactii biochimice care se produc in organism. Sucul de iarba de grau, datorita continutului ridicat de enzime, intra in reactie cu toxinele si mucoasa adunata in stomac.
Enzimele sunt componentele principale ale ierbii de grau.
Acestea dau vitalitate alimentelor cosnumate si sunt necesare in desfasurarea si accelerarea numeroaselor procese chimice si biologice.
Iarba de grau proaspata contine printre altele urmatoarele enzime:
Antioxidanti: necesare pentru oxigenarea celulara, leaga radicalii liberi, diminueaza riscul de boli arteriale si ridurile pielii. Antioxidantii au de asemenea efect anti-imbatranire si pro-sanatate.
Proteaze: ajuta la digestia proteinelor
Citocromoxidaza- antioxidant obligatoriu pentru oxigenarea celulara;
Amilaza: ajuta la digestia amidonului si zaharurilor;
Catalaza: previne atrofia celulelor;
Lipaza: enzima care descompune grasimile
Ficocianina: ajuta la formarea sangelui
Tranhidrogenaza: ajuta muschii inimii
SOD(superoxid-dismutaza)- se gaseste in celule, previne imbatranirea celulelor, leaga radicalii liberi
Peroxidaza: ajuta la neutralizarea acizilor din organism
Acid abscisic (ABA): dizolva acel strat al tumorii, care are rolul de a le ascunde de celulele care le elimina;
Melatonina: acest hormon este responsabil pentru toate functiile vitale. Efectul de intinerire se datoreaza proceselor pe care le influenteaza in mod favorabil- in special intarirea sistemului imunitar.

Enzimele din organismul nostru erau considerate multa vreme doar catalizatoare, dar astazi oamenii de stiinta cred ca enzimele nu sunt doar niste materiale secundare; sunt insasi vitalitatea! De fapt orice actiune, de la gandire pana la digestie, de la miscare pana la vindecarea ranilor, necesita actiunea miilor de enzime.
Aceste enzime introduse in regimul alimentar, completeaza enzimele interioare produse de organism, prelungind viata acestora. Este importantt de mentionat faptul ca in cazul diminuarii cantitative cat si a puterii a acestor enzime, corpul face fata din ce in ce mai greu in fata grasimilor grele, proteinelor si caloriilor inutile. Astfel apar problemele de supraponderalitate si imbatranire prematura care chinuie din pacate un numar mare de persoane in zilele noastre. In plus aceste enzime contribuie si la digestia corespunzatoare a alimentelor. Sucul de iarba de grau, datorita continutului ridicat de enzime, intra imediat in reactie cu toxinele si mucoasa adunata in stomac.
Componentii activi ai enzimelor care se regasesc in iarba de grau curata astfel sangele, neutralizeaza toxinele acumulate in sange.
Clorifila 
Celulele noastre primesc mai mult oxigen in urma consumului de alimente cu un continut bogat de clorofila, deoarece aceasta ajuta la formarea hemoglobinei, imbunatatind in mod direct transportul de oxigen in organism. Clorofila are incredibil de multe efecte benefice cum ar fi intinerirea pielii, cresterea energiei celulelor. 
Clorofila contribuie la aprovizionarea mai buna si mai intensiva a celulelor cu oxigen. Sucul de iarba de grau datorita continutului ridcat de clorofila imbogateste sangele cu oxigen, ajuta la oxigenarea celulelor avand rol important in vindecarea inflamatiilor. Oxigenul imbunatateste functionarea creierului, este eficient in reglarea tensiunii si bolilor cardiovasculare deoarece se imbunatateste circulatia sanguina si aprovizionarea cu sange a celulelor.

Intareste celulele, detoxifica ficatul, blocheaza elementele care cauzeaza infectii. Transporta energie si materii nutritive fiecarei celule a organismului prin fluxul sanguin. Incetineste imbatranirea si chiar intinereste.
Avantajele clorofilei pot fi cuprinse in trei categorii principale: 
Curata:
Clorifila are efect antibacterian asupra ranilor si este funcicid al organelor digestive. Atenueaza efectul multor toxine din organism.
Favorizeaza functionarea florei intestinale si contribuie la curatarea ficatului.
Detoxifica, regenereaza, protejeaza impotriva efectelor nocive ale circumstantelor si materiilor care cauzeaza cancer.
Efect antiinflamator: poate contracara efectele unor boli ca inflamatii articulare, ulcer, faringita, etc
Reinnoieste sangele, efect nutritiv: clorofila curata si reinnoieste sangele.

3 comentarii:

  1. Fain blog ! frumos ilustrat și foarte explicit... sincere felicitări !
    Singurul cusur găsit - că altfel, cum ? - este lipsa facilității „căutare”:)
    Acum, fiind mică arhiva, se „răsfoiește” ușor, dar pe viitor, cum găsesc rețeta preferată ?
    Adică... sper să aibă un viitor, că cele mai multe bloguri, renunță pe parcurs... și e maaare păcat :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Fain blog ! frumos ilustrat și foarte explicit... sincere felicitări !
    Singurul cusur găsit - că altfel, cum ? - este lipsa facilității „căutare”:)
    Acum, fiind mică arhiva, se „răsfoiește” ușor, dar pe viitor, cum găsesc rețeta preferată ?
    Adică... sper să aibă un viitor, că cele mai multe bloguri, renunță pe parcurs... și e maaare păcat :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult ! Bucuroasa de un asa feedback si de sfaturi. Intr-adevar sectiunea cautare ma preocupa si pe mine. Voi cauta solutii!! Pe viitor sper sa fie totul usor, in gasirea retetelor preferate ! :)

      Ștergere