Felii de Vara . Visine in pat de Cocos si Ciocolata . Mini Cake Raw Roz

Cand iarna ingheata urmele pasilor in zapada si stele pe geam , din nasul rosu al soarelui in Ianuarie , ti se face nebun dor de vara. Si cum fugim dupa razele portocalii patrunse in casa , sperand sa ne incarcam putin cu esentiala vitamina D ;).
Si-atunci....cand Soarele nu-i , cald nu-i , vara nu-i , ne trece deodata daca scoatem visinele puse cu grija prin iulie , la congelator. Aromatele visinii , prinse acolo , cu tot cu bunatate , asemenea stelelor de pe geam . Am facut vara ! Acum sa facem o prajitura de luat in iarba pe patura, langa o carte inteleapta.

Ingrediente :

Pentru blat :

200 g faina de cocos
2 linguri unt de cocos
indulcitor stevia dupa gust 
1-2 ceasca visine ( dupa gust )
pudra de vanilie 

Crema : 

15 curmale hidratate 30 minute
2 linguri cacao raw sau pudra de roscove 
200 ml apa 2-3 linguri unt de cocos
1 lingura tarate de psyllium
visine si samburi de nuca pentru ornat

Pentru baza : faina de cocos si untul de cocos se amesteca bine . Se adauga visinele si vanilia , apoi se indulceste dupa gust cu sirop de curmale ( sau alt tip de indulcitor sanatos ).
Se aseaza in forma , uniformizandu-se blatul prin presare.
Crema : curmalele , cacaoa si apa se mixeaza in chopper , pana la obtinerea unei paste omogene . Crema obtinuta trebuie sa fie usor lichida . Daca e nevoie se mai adauga apa. Ciocolata rezultata se amesteca intr-un castron , cu untul de cocos si taratele de psyllium.
Se intinde peste primul strat in forma. Ornati cu visine si samburi de nuca. Pastrati in frigider pentru minim doua ore , apoi scoateti prajitura din forma si serviti .
Este un vis drag de mijloc de vara , perfect pentru miez de iarna !
Visine, zmeura, mure , capsuni , gasiti in forma congelata in marketuri. Iar la vara , aveti timp sa puneti gand bun zilelor albe de sezon cu manusi si fular.
Mult spor in descoperirea magiei Raw Vegane !
Nu uitati ...
Fiecare masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu