Crumble cu Mere si Fulgi de Ovaz (fara gluten)

Crumble-ul cu mere si fulgi de ovaz(fara gluten) este cu siguranta, la noi, cel mai apreciat desert al casei. De ce? Fiindca imbina intr-un mod unic ideea de budinca cu cea de prajitura, stratul de mere este cremos, dulce acrisor, iar stratul crocant aduce savoare deplina( este perfect, nu te saturi de el), apoi scortisoara rasfirata in fiecare farama, in combinatie cu semintele sau nucile macinate.. Pare un desert desprins din povesti :). Se pregateste usor, fara ingrediente sofisticate, motiv pentru care pretuiesc aceasta reteta. E delicios.
Dar gata cu atata prezentare :))). Merita pus in topul celor mai bune deserturi!

Ingrediente:

8-10 mere medii
ulei de cocos
fulgi de ovaz fara gluten(folosesc Bauckhof) sau alte cereale
seminte crude de floarea soarelui 
samburi de nuca
zahar de cocos/sirop de curmale
scortisoara

Se curata de coaja merele, apoi se taie cubulete mici. Cubuletele se amesteca bine cu 1-2 linguri ulei de cocos, 3-4 linguri zahar de cocos, o jumatate cana faina din seminte de floarea soarelui(semintele macinate/rasnitate) sau nuca macinata, 2 linguri cereale de ovaz, 1 lingurita scortisoara. Se aseaza apoi in tava. Pentru acest desert este de preferat a se folosi o tava mare de yena. 
Pregatiti apoi stratul crocant din : 1,5 cana fulgi de ovaz, 1 cana seminte de floarea soarelui macinate, o jumatate cana zahar de cocos sau sirop de curmale dupa gust, 2 linguri ulei de cocos. Adaugati apa cat sa lege, obtinand astfel consistenta unui aluat. Faramitati apoi, uniform, compozitia obtinuta peste mere.
Lasati la cuptor la 150 de grade, pentru aproximativ 40 de minute. Trebuie sa stea la o temperatura nu mai mare de 150, pentru a nu se arde stratul crocant, iar stratul de mere sa ramana netrasformat in budinca. Este gata cand stratul din cereale s-a maronizat. In casa veti primi un parfum atat de frumos, gatind Crumble-ul.
Se serveste caldut sau rece. Se pastreaza bine la temperatura camerei sau in frigider.
Sper sa va inspire! 
Alege Vegan!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu