Prajitura Vegana cu Unt de Arahide si Ciocolata

O prajitura crocanta, numai buna de pregatit cand aveti nevoie de energie si va e pofta de combinatia magica dintre untul de arahide, arahide/alune si ciocolata. 
Blatul e din cereale- in cazul meu fara gluten(de la Bauckhof), puteti folosi orice tip de cereala, banana si zahar din flori de cocos. Aproximativ, fiindca am pregatit-o masurand din ochi, la 1 cana de cereale, o jumatate de banana si 3 linguri zahar de cocos. Se poate adauga putina apa. Se poate face blatul si la maruntitor(chopper), din seminte de floarea soarelui si curmale. Intr-o tava dreptunghiulara, asezati folie alimentara si presati blatul, apoi intindeti un strat cat de gros doriti, cu unt de arahide(eu folosesc Clearspring). Peste presarati  arahide, nuci si alune de padure maruntite. Apoi, topiti in bain-marie o ciocolata vegana(am avut ceva de la 
Lifefood). Adaugati in ciocolata topita, 1 lingura ulei de cocos si turnati peste. Dupa ce s-a racit ciocolata, prajitura se pune in frigider. E un fel de vegan snickers. Foarte buna, satioasa. Varianta sanatoasa, ideala pentru toti pofticiosii de dulciuri nesanatoase din magazine. Sper sa va placa! 😘

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu