Desert - Cozonac Raw cu M a c


Desprins din povestile copilariei , cu poteci inzapezite si coji de portocale atarnate la usi ...Am pregatit pentru prima data cozonacul raw la inceputul primaverii . Pe cand cucul anunta deplina inverzire , eu colindam ulita lui Decembrie cu vesel-dulce cozonac in mana.
Si placerea s-a transmis tuturor celor serviti , plusand cu anasonul stelar , decorarea minunatului desert.


Ingrediente : 

Pentru aluat : 200 g migdale crude
100 g seminte de floarea soarelui crude
50 g alune de padure crude
2 linguri unt de cocos
20 de curmale
vanilie raw

Pentru crema : 200 g mac 
2 linguri unt de cocos
5 linguri sirop de curmale 
coaja rasa de portocala

Se mixeaza in chopper migdalele , alunele , samburii de floarea soarelui, curmalele ( fara samburi :)) si vanilia. Se scoate compozitia si se amesteca cu untul sau uleiul de cocos pana la omogenizare .
Se rasniteaza macul ( *** nu recomand cumpararea macului gata rasnitat din magazine . Cititi intotdeauna compozitia pe spatele ambalajului . In cazul in care intalniti cuvinte lungi , pe care nu le cunoasteti , plus : zahar , amidon , monoglutamat de sodiu etc..intr-un simplu mac rasnitat, va sugerez sa lasati produsul acolo si sa va indreptati spre un produs simplu , in a carei compozitie scrie doar :  m a c . Rasnitati acasa , pastrand astfel siguranta a ceea ce consumati ! ).
O data adus la forma-i cremoasa , parfumata , macul se amesteca cu cele doua linguri de unt de cocos , apoi se adauga siropul de curmale si coaja de portocala.
Aluatul se intinde pe foaia de copt ( se intinde foarte usor ) . Se adauga crema de mac si se ruleaza incet .
Cozonacul gata pregatit se linisteste in frigider pentru doua ore :) , astfel aromele se imbina , formand un gust inconfundabil de sarbatoare .

Orice masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !

2 comentarii:

  1. Arata tare bine si cred ca este exceptional. Se poate inlocui macul cu alt ingredient? O idee? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! :) Da , sigur , se poate inlocui macul . Recomand crema de ciocolata : 12 curmale ( spalate in prealabil cu apa calduta si bicarbonat ) se mixeaza in chopper cu 2 linguri de cacao raw si 50-100 ml de apa ( cat considerati pentru a obtine o ciocolata fina , consistenta ). Omogenizati bine . Amestecati ciocolata cu miezul de la un avocado sau cu 3 linguri de Unt de Cocos ( cu unt de cocos este minunat ! ) . Cel mai bine se amesteca ciocolata cu avocadoul sau untul de cocos, folosind mixerul vertical , manual . Intindeti crema pe aluatul de cozonac si asezati deserul in frigider pentru 3-4 ore , dupa care il puteti felia perfect ( cu un cutit fara zimti ) . Este o delicioasa rulada cu ciocolata . Am realizat o varianta de Rulada cu Ciocolata acum ceva vreme si voi posta negresit reteta ! Va doresc , mult spor si bucurie in bucatarie ! Astept fotografii ale Cozonacului cu Ciocolata ! Sunt sigura ca va iesi delicios ! :)

      Ștergere